Apotheek – Huisartsenpraktijk Oud-Alblas – Oud-Alblas
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Oud-Alblas
Schoolstraat 14 2969 BG
Oud-Alblas

Apotheek

De farmaceutische zorg wordt verleend door Samenwerkende apotheken Sliedrecht.

https://www.serviceapotheek.nl/apothekensliedrecht/

Er is iedere werkdag een apothekersassistente bij het uitgifte loket van 15.30 uur tot 17.00 uur aanwezig voor de uitgifte van nieuwe of herhaal medicatie.
Het is mogelijk uw medicatie te laten leveren in de Pharmaself automaat aan de voorzijde van het praktijkpand.
Indien nodig bezorgen wij de medicatie ook thuis.

 

Recept herhalen

Als je voor langere tijd medicijnen gebruikt, heb je na een bepaalde periode een nieuwe voorraad nodig. Je kunt je medicijnen herhalen op één van de volgende manieren.

Online of met de Service Apotheek-app

Een nieuwe bestelling plaatsen met je recept gaat het meest eenvoudig met de Service Apotheek-app. Dan zie je jouw eigen medicatieoverzicht en vraag je gemakkelijk, snel en veilig herhaalrecepten aan. Via onze app kun je ook een foto van je recept naar ons sturen.

Download de Service Apotheek-app in de App Store of bij Google Play.

https://apps.apple.com/nl/app/de-service-apotheek-app/id1164464883
https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.serviceapotheek.serviceapotheek_app

Natuurlijk kan herhalen ook gewoon via de website. Log in op je persoonlijk dossier met DigiD. Daar vind je jouw medicatieoverzicht en is bijbestellen eenvoudig.

Naar je persoonlijk dossier

Herhaalservice

De Herhaalservice is de meest eenvoudige oplossing als je voor langere tijd medicijnen gebruikt. Wij zorgen, in overleg met je huisarts, dat je medicijnen op tijd klaarstaan. Daar hoef je zelf niets voor te doen. Je krijgt van ons bericht zodra je de medicatie kunt ophalen of wanneer wij deze bij je thuisbezorgen.

Let op: deze Herhaalservice kun je alleen gebruiken voor medicijnen die je met een vaste regelmaat gebruikt. Medicijnen die niet onder de herhaalservice vallen, zoals crèmes of medicijnen die je niet chronisch gebruikt, vraag je op één van de andere manieren aan.

Aanmelden voor de herhaalservice

De Medicijnbus

De medicijnbus is een brievenbus voor lege medicijndoosjes die herhaald moeten worden. Wanneer je een medicijn wilt herhalen, kun je bij één van onze apotheken jouw lege medicijndoosje in deze medicijnbus doen. Als je op werkdagen jouw lege medicijndoosje inlevert vóór 12:00 uur, dan ligt jouw herhaalmedicijn de volgende werkdag voor je klaar.

De Medicijnherhaallijn

Bij de Medicijnherhaallijn kun je jouw herhaalmedicatie telefonisch bestellen. Deze herhaallijn is een samenwerking van de huisartsen en onze apotheken in Sliedrecht. De medicijnherhaallijn is elke werkdag tussen 8.00 en 12.00 uur bereikbaar op nummer: 0184-499101. Jouw medicijnen liggen de volgende werkdag klaar voor je in de apotheek. Let op: dit nummer is alleen bedoeld voor medicatie die je al dagelijks gebruikt. Voor nieuwe medicatie bel je de huisarts.

Wanneer kan ik mijn medicijn ophalen?

Herhaalrecepten die tijdens kantooruren bij de apotheek binnenkomen, worden dezelfde werkdag in behandeling genomen. Om een recept te kunnen klaarmaken, zijn wij afhankelijk van de goedkeuring door de huisarts en de beschikbaarheid van medicijnen bij onze leveranciers.

Zodra jouw bestelling gereed is ontvang je van ons een email.