Apotheek

Apotheekhoudende huisarts

Onze praktijk heeft vergunning om de artsenijbereidkunst uit te oefenen, oftewel: wij zijn een apotheekhoudende huisartsenpraktijk.

Dit betekent dat u voor al uw medicijnen en hulpmiddelen bij ons terecht kunt, mits u bij ons staat ingeschreven als patiënt. Door de complexe regelgeving vanuit de overheid en de zorgverzekeraars dient u, om voor vergoeding in aanmerking te komen, sommige hulpmiddelen rechtstreeks afnemen van een door uw zorgverzekeraar gecontracteerd bedrijf. Heeft u hier vragen over raadpleeg dan uw zorgverzekeraar of vraag het aan onze assistentes.

Apotheek zakje [/fusion_builder_column_inner]

Herhaalrecepten

Wilt U herhaalmedicatie op tijd, dat wil zeggen 2 dagen voordat het op is, bestellen? Dit heeft te maken met de uitgebreide controles die wij moeten uitvoeren voordat een geneesmiddel voor u klaar kan staan.

Herhaalrecepten kunt u op 3 manieren bestellen:

  • Telefonisch van 8.00 tot 12.00 uur op het praktijknummer (0184) 69 13 63
  • Aan de balie: door middel van het inleveren van een duidelijk etiket of lijst met de medicijnnamen.
  • Via de mail op info@huisartsenpraktijkoudalblas.nl. [let op! Dit is een mailadres zonder extra beveiliging. In het najaar gaan we over op een patientenportaal.] De medicijnen staan dan 2 dagen na het binnenkomen van de mail klaar vanaf 16.30 uur. Zorgt u ervoor dat de naam en sterkte van elk middel evenals aantal en uw naam en adres duidelijk vermeld zijn

Medicijnen

Ondanks onze kleinschaligheid kunnen wij alle medicijnen en overige apotheekverstrekkingen leveren. Mocht iets niet voorradig zijn dan bestellen wij het dezelfde dag. De volgende ochtend levert de groothandel de bestelling bij ons af. Er zit in dit geval dus een nacht tussen. Daarom willen wij uw bestelling 2 dagen van tevoren in ons bezit hebben.

Voorkeursbeleid van zorgverzekeraar en overheid.

Wij zijn verplicht ons te houden aan het voorkeursbeleid, ook preferentie-beleid genoemd, van de overheid en de zorgverzekeraars. De arts schrijft het middel voor en de zorgverzekeraar bepaalt de leverancier ervan zodat het ook door hen vergoed wordt. Zie ook de uitgebreidere uitleg onder “nieuws”.

Bestelde medicijnen kunt u afhalen tussen 16.30 en 17.00 uur of de volgende ochtenden. De medicijnen die tijdens het spreekuur worden voorgeschreven kunt u, mits voorradig, meteen meenemen bij onze apotheekbalie. Ook een medicatieoverzicht kunt u direct meekrijgen.

Specialisten-recepten

Specialisten-recepten kunt u de hele dag, tijdens de openingstijden inleveren: tussen 8.00 en 17.00 uur. (Bij dichte deur even aanbellen). Buiten de openingstijden heeft een van de apotheekhoudende collega’s dienst en levert dan de medicijnen tegen inlevering van het spoed-recept van de specialist.

Apotheek kast

 

Ontslag uit het ziekenhuis

Als u op vrijdagmiddag of zaterdag uit het ziekenhuis wordt ontslagen met een recept, kan het voorkomen dat die medicijnen niet voorradig zijn in de apotheek van de dienstdoende huisarts. Dit probleem kan worden voorkomen door het ziekenhuis te vragen de betreffende recepten tijdig, bijvoorbeeld de dag voor ontslag, aan ons te faxen. Wij zorgen dan dat het voor het weekend gereed staat.

Bijsluiters kunt u raadplegen en printen via www.apotheekkennisbank.nl

Handverkoop

Wegens het ontbreken van een drogist in Oud-Alblas verlenen wij een extra service in de apotheek:

Een aantal gangbare huismiddeltjes hebben wij als handverkoop op voorraad. Denkt u bijvoorbeeld aan paracetamol (volwassenen en kind), hoestdranken, thermometer, zwangerschapstest enz, enz, enz. Andere middelen zijn in overleg te bestellen.