Hoestklachten

Home/Uncategorized/Hoestklachten

Hoestklachten

Veel mensen hebben momenteel last van hoestklachten en met name een droge prikkelhoest. De heersende virussen hebben een voorkeur voor het luchtwegslijmvlies waardoor dit oppervlakkig stuk gaat en vatbaar wordt voor prikkels. Dit kan droge lucht zijn of kou, doch ook warmte, rook, mist, inspanning enzovoort. Belangrijk is dan de neus open te houden en via deze verwarmende en bevochtigende route in te ademen zodat de lucht voorbehandeld wordt alvorens contact te maken met de luchtwegen. Zie ook neusspoelen bij de tips op deze site. Is de hoest snachts erg hinderlijk dan kan een hoestdempend middel gebruikt worden zoals codeïne of noscapine. Weest u wel bedacht op de bijwerkingen (slaperigheid en verminderd reactievermogen) en gebruik het daarom niet als u alert moet kunnen reageren.

Meestal gaat de prikkelhoest na verloop van tijd over in een slijmhoest welke na ongeveer 1 week het einde van de hoestperiode inluid.
Heeft u bijkomende klachten als koorts en/of ziekzijn neemt u dan contact op met de assistente. Ook mensen die al bekend zijn met luchtwegklachten dienen eerder met ons contact op te nemen om complicaties te voorkomen.

januari 25th, 2015|