Advies ivm Corona (28 maart)

Home/Uncategorized/Advies ivm Corona (28 maart)

Advies ivm Corona (28 maart)

Beste Mensen,

Na het zuiden van Nederland is het momenteel de beurt aan onze regio. We constateren de laatste week een toename van klachten die veroorzaakt kunnen worden door het Corona-virus. Hierdoor worden de adviezen dwingender en gaan we er ook vanuit dat ze nageleefd worden. Zo houden we de verspreiding binnen onze regio en met name naar onze senioren onder controle (dit wil zeggen: binnen de perken.)

Voor onze huisartsenpraktijk geldt het volgende:

  • Personen die hoesten, niezen, verkouden zijn, keelpijn hebben, dubbelzijdige oogontsteking of koorts hebben mogen NIET op de praktijk komen en moeten eerst telefonisch contact met ons opnemen. Zonodig zal er een telefonisch consult door de huisarts gedaan worden.
  • Mensen met deze klachten dienen thuis te blijven en zeker niet op bezoek te gaan bij ouderen of kwetsbare medemensen.
  • Alle afspraken die naar óns idee kunnen wachten worden afgebeld of omgezet naar een telefonisch consult. Dit geldt voor de afspraken bij de huisartsen en de praktijkverpleegkundigen evenals de praktijkondersteuners GGZ.
  • Voor mensen die toch naar het spreekuur moeten komen geldt: alleen of met 1 begeleider.
  • Het bloedprikken zal ook tot een minimum beperkt moeten worden. Iedereen die een lab-formulier voor een jaarcontrole heeft gekregen wordt verzocht dit uit te stellen. Heeft u hoest-, keel-, nies-klachten of koorts mag u geen bloed komen prikken. Bij twijfel graag overleg met de assistente.
  • U kunt, wanneer u geregistreerd bent voor ons PatiëntenPortaal, ook een e-consult aanvragen of uw herhaal medicatie aanvragen via dit Portaal.
  • Het is mogelijk dat u ons in ons werkgebied in beschermende kleding een huis ziet binnen gaan. Dit betekent dan nog niet dat daar ‘Corona’ heerst. Het is een bescherming van onszelf en de bewoners tegen infecties zodat wij ons werk kunnen blijven doen.
  • Op onze praktijk geven wij u tijdelijk geen hand ter verwelkoming terwijl de intentie onveranderd is: wij doen er alles aan u zo goed mogelijk van dienst te zijn.
  • Tijdens het medicijnafhalen dient u buiten op uw beurt te wachten en krijgt u uw medicijnen in een papieren zak op de balie of via het buitenraam van de apotheek. Er zit een leesbare bijsluiter bij de medicijnen. Mocht u hierover toch vragen hebben dan kunt u die via de telefoon aan de assistente stellen. (of via een e-consult in het PatiëntenPotaal ).
  • Betaling aan de balie dient zoveel mogelijk per PIN (liefst contactloos) te geschieden.

NB: de spreekuren van de Fysiotherapie, Logopedie en Estivé zijn stopgezet. Zie de desbetreffende websites.

Sterkte met deze voor ons allen uitzonderlijke situatie,

met hartelijke groet, S. B. Lous.

maart 13th, 2020|